Gıda Teknolojisi Programı
Gıda teknolojisi programı küçük orta ve büyük ölçekte gıda üretimi yapan kamu ve özel kuruluşların laboratuvarında ve üretim süresince görev yapabilecek elemanlar yetiştirir. Programda öğrencilere alan derslerinin yanı sıra İngilizce laboratuvar teknikleri ve bilgisayar işletmenliği eğitimleri de verilerek mezunların niteliklerinin arttırılması da amaçlanır. Bu program mezunlarına Ön lisans diploması ve Gıda Teknikeri meslek ünvanı verilmektedir. İki yıllık eğitim süresini yüksek not ortalaması ile tamamlayan öğrenciler fakültelerin gıda mühendisliği kimya ve biyokimya bölümlerine DGS sınavı ile geçiş yapabilmektedirler.
Gıda teknolojisi laboratuvarlarında hayvansal ve bitkisel gıda ürünlerinin mikrobiyolojik ve teknolojik yönden analizleri yapılabilir ve tüm öğrenciler gıda laboratuvarlarında çalışabilecek eğitimi alabilirler. Mezunlar Gıda Teknikeri olarak özel ve kamu sektöründe tüm gıda üretimi yapan işletme ve fabrikalarda yönetim üretim ve laboratuar alanlarında çalışabildikleri gibi kendileri de mandıra vb. işletmeler kurarak çalışabilirler.
Gıda Teknikeri gıdanın üretiminden tüketimine kadar bütün süreçlerde ürünlerin kaliteli sağlığa uygun şekilde üretilmesi ve tüketilmesi için sorumluluk alır. Gıda üretim teknolojisinin geliştirilmesinde Gıda Mühendisine yardımcı eleman olarak görev alır. Gıdaların fiziksel kimyasal mikrobiyolojik kalite kontrolünde rol alır.
Adı Soyadı | Dahili | E-posta | Görevi |
---|---|---|---|
Dr. Öğr. Üyesi Behice YAVUZ ERDOĞAN | 7381 | berdogan@omu.edu.tr | Bölüm Başkanı |
Öğr. Gör. Ebru Didem ÖZAK | 7383 | edozak@stu.omu.edu.tr | Danışman |
Öğr. Gör. Dr. Mustafa APAN | 7384 | m.apan@omu.edu.tr | Danışman |
Öğr. Gör. Dr. Serdar KILIÇ | 7358 | serdar.kilic@stu.omu.edu.tr | Danışman |