TERME MYO´DA 3+1 UYGULAMALI EĞiTiM MODELi

Yazar: Terme Myo | Tarih: 25 Nisan 2019

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Terme Meslek Yüksekokulu, yeni staj uygulamasıyla dikkat çekiyor.

Terme´de 2001-2002 döneminde eğitim öğretime başlayan Terme Meslek Yüksekokulu, 5 bölüm 7 programı ile ülkemizin eğitim ve gelişme sürecine katkıda bulunmaya devam ediyor.

İş dünyasının ihtiyacı olan nitelikli insan gücünü karşılamak amacıyla her geçen gün büyüyerek ve gelişerek yoluna devam eden Terme Meslek Yüksekokulu, öğrencilerin staj süreciyle ilgili yeni bir uygulama başlattı.

Yeni uygulama kapsamında, staj programını genelde yaz dönemi ya da sene sonunda yapan öğrenciler bundan sonra stajlarını, okulun son döneminde öğretim görevlilerinin nezaretinde uygulamalı olarak yapacaklar.

Başlatılan bu yeni uygulamanın öğrencilerin kariyeri açısından son derece faydalı olacağına dikkat çeken Yüksekokul Müdürü Doç Dr. Erol Terzi “2018-2019 eğitim öğretim yılında firma eğitim sistemine geçiyoruz. Böylece öğrencilerimiz işi yerinde öğrenerek daha nitelikli bir şekilde iş hayatına atılmış olacaklar. Yüksekokulumuz, 3+1 uygulamalı eğitim modeliyle 2 yıllık öğretim yapan öğrencilerimizi nitelikli elemanlar olmaları adına iş dünyasının isteğine göre yetiştiren bir eğitim kurumudur. Öğrencilerimiz 3 dönem okulda teorik ve pratik eğitim görürken, 1 dönem de tamamen işletmelerde sigortalı olarak uygulamalı eğitim göreceklerdir.” açıklamasında bulundu.