Samsunport'a Teknik Gezi Düzenlendi

Yazar: termemyo | Tarih: 5 Aralık 2019

TERME MYO DIŞ TİCARET'TEN SAMSUNPORT'A GEZİ Türkiye'mizin kuzeyden dışa açılan en önemli ihracat - ithalat kapısı olan Samsunport' u, Terme MYO Dış Ticaret öğrencilerimiz ile mesleki teknik gezi kapsamında ziyaret ettik. Dış Ticaret firmalarına inanılmaz destek veren; gümrük, lojistik, depolama, konteyner, ulaştırma, tedarik, finans, ...,vb alanlarda faaliyet gösteren Samsunport, günlük milyonlarca iş hacmi ve milyar tl lik paranın döndüğü bu bölge, Türkiye'nin öncülerinden. Öğrencilerimizin nitelikli birer eleman olarak yetişmesi, mesleki yeterliliklerinin artması sadece okul içi eğitim ile değil sahadaki ilgili kurumlar/firmalardaki işyeri eğitimi ve stajları ile dahada pekişmektedir. Bu anlamda bizlere Samsunport'da eşilk eden, çok değerli bilgiler veren İsmail Özkayalar'a, gümrük bölgesine girişimize izin veren Samsun Valiliği'mize ve OMÜ Rektörlüğü'müze çok teşekkür ediyorum...

Doç. Dr. Erol TERZİ