Samsun Lojistik Merkezine Teknik Gezi Gerçekleştirildi

Yazar: termemyo | Tarih: 4 Mart 2019

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Terme Meslek Yüksekokulu (MYO) Dış Ticaret Programı öğrencileri; Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Samsun AB Bilgi Merkezi tarafından yapılan organizasyonla, Samsun Lojistik Merkezi'nde teknik inceleme gezisinde bulundu.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu koordinasyonunda uygulanan, Türkiye’de AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın Desteklenmesi projesi kapsamında 1997 yılından bu yana Samsun TSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren AB Bilgi Merkezi, 'IPA Görünürlük Etkinlikleri' çerçevesinde, Üniversite öğrencilerine yönelik teknik inceleme gezisi organize etti. Proje kapsamında, OMÜ Terme MYO Dış Ticaret Programında öğretim gören 50’ye yakın öğrenci, Okul Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Şahin Değirmenci, Öğr. Gör. Murat Yavuz ve Öğr. Gör. Muhammet Yüksel ile birlikte Samsun Lojistik Merkezi’ni ziyaret etti.

Murzioğlu’ndan üniversite-sanayi iş birliği vurgusu Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu geziye dair "Türkiye’de AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın Desteklenmesi projesi ile yerel halkın, AB konusunda bilgilendirilmesi amaçlanmakta ve farkındalık artırıcı faaliyetler gerçekleştirilmektedir. Çocuklar, gençler, kadınlar, engelliler gibi gruplarla çalışarak daha çok kültürel ve sosyal olmak üzere çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Bu kapsamda IPA Görünürlük Etkinlikleri çerçevesinde bugün sizlerle birlikteyiz. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar üniversite-sanayi iş birliğine büyük önem veriyoruz. Hedefi bölgede lojistik hizmet veren firmalara ve lojistik sektörüne yatırım yapacak yeni girişimcilere, nakliye, depolama, dağıtım ve intermodal taşımacılık imkânları sağlamak olan Samsun Lojistik Merkezi proje gezisinin, bu alanda öğrenim görmekte olan değerli öğrencilerimizin gelecekteki meslek hayatları açısından iyi bir model ve iyi bir adım olacağı inancındayım." dedi.

Öğrenciler, Lojistik Merkezi'nde yer alan birimleri ve depolama alanlarını gezerek, yetkililer tarafından bilgilendirildi. Etkinlik sonunda Terme MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, Samsun TSO ile Samsun AB Bilgi Merkezi yetkililerine teşekkür etti. Terzi, mesleki eğitimin önemine vurgu yaparak "Teorik eğitimin yanında, pratik çalışmalar öğrencilerimizin eğitim hayatında çok önemli. Düzenlenen gezi öğrencilerimiz için çok faydalı oldu." şeklinde konuştu.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Sayın Salih Zeki MURZİOĞLU'na Samsun Lojistik Merkezi Genel Müdürü Sayın Temel UZLU, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Dış İlişkiler Müdürü Oğuz SANDIKÇI, Yardımcısı Esma DENİZ ve Yüksekokul Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Erol TERZİ'ye teşekkürlerimizi sunarız.