İhracatta Hedef Pazarlama Belirleme Kriterleri Pratik Bilgiler Eğitimi

Yazar: termemyo | Tarih: 23 Kasım 2023

TERME MYO ÖĞRENCİLERİNE OKA TARAFINDAN DIŞ TİCARET EĞİTİMİ

Terme Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından, Dış Ticaret programı öğrencilerine yönelik Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile birlikte “İhracatta hedef pazar belirleme kriterleri, pratik bilgiler eğitimi” düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe, MYO Müdürü, Dış Ticaret Programı Öğretim Elemanları ve öğrencileri katıldılar. 21 Kasım 2023 Salı günü saat 10:00-16:00 arasında yapılan programa OKA Uzmanı Hüseyin Akın UĞURLU eğitimci olarak katıldı. Öğlene kadar teorik bilgiler, öğlen sonrası da bilgisayar uygulamalı pratik bilgiler verildi. Terme MYO toplantı salonunda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasında okul Müdürü Doç.Dr. Erol TERZİ mesleki eğitimin önemine dikkat çekti. “Terme MYO olarak sektörle içiçe, mesleki eğitimin saha uygulamaları ve öğrencilerimizin mesleki deneyimlerini arttımak için tüm programlarımızda 3+1 uygulamalı eğitim modelini benimsemiş ve öğrencilerimizi 1 dönem İşyerinde eğitim aldırarak mezun etmekteyiz. Böylece sektörün ve kurumların ihtiyaç duyduğu nitelikte ve donanıma sahip mezunlar vermekteyiz. Öğrencilerimizin mesleki yeterliliklerinin artması için önemli paydaşlarımızın temsilcilerini deneyimlerini paylaşmaları için davet ediyoruz. Bugün de Dış Ticaret öğrencilerimize yönelik olarak OKA Uzmanı tarafından öğrencilerimiz için çok faydalı bir program düzenledik. Bundan sonraki süreçte de bu tür sektöre yönelik mesleki eğitimlerimiz devam edecektir” ifade etti. OKA Uzmanı Hüseyin Akın UĞURLU ise OKA’ nın faaliyetlerinden, yatırım ve proje destekleriyle ilgili sunumundan sonra Dış Ticarette “İhracatta hedef pazar belirleme kriterleri, pratik bilgiler eğitimi” konulu detaylı bir bilgilendirme yaptı. Dış Ticarette Rekabetçilik ve Destek merkezi, Hedef pazarlara bakış kriterleri, Hedef Pazar belirleme matrisi, Potansiyel müşteri veritabanları ve Trademap uygulamaları hakkında önemli pratik bilgiler sundu. Toplantı sonunda öğrencilerin merak ettiği sorular cevaplandı, OKA’ nın bu tür etkinliklere ve meslek eğitimine bundan sonraki süreçte de desteğinin devam edeceği belirtildi. Daha sonra Müdür Doç.Dr. Erol TERZİ, OKA Uzmanı Hüseyin Akın AUĞURLU’ ya katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür belgesi sundu.