Ek Kontenjan 2. Yedekten Yerleşen Uluslararası Öğrencilerin Dikkatine

Ek Kontenjana yedekten yerleşen ve kesin kayıt hakkı kazanan Uluslararası Öğrenciler, yerleştirme sonuçlarına http://yostercih.omu.edu.tr adresinden kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yaparak ulaşabilirler. Kesin kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları 30 Ekim - 2 Kasım 2018 (mesai saati bitimine kadar) tarihleri arasında OMÜ-Türkçe Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Binası 4. Katında yapılacaktır..

Kesin Kayıtta İstenen Belgeler:

1.Lise diplomasının aslı ile noter veya Türk Dış Temsilciliklerinden onaylı Türkçe Tercümesi,

2.Lise diplomasının T.C. Milli Eğitim Bakanlığı İl Müdürlükleri ya da Türk Dış Temsilciklerinden alınmış “Denklik Belgesi”,

3.Not belgesinin aslı ve Türkçe’ye çevrilmiş onaylı örneği,

4.Sınav sonuç belgesinin aslı,

5.Resmi kimlik ya da pasaport,

6.Katkı payı/Öğrenim ücretinin ilgili bankaya yatırılması (Kesin kayıttan sonra),

7.4 adet vesikalık fotoğraf,

8.Öğrencinin maddi imkanlarının Türkiye’de yükseköğretimlerini sürdürmeye imkan sağladığını gösteren maddi durum belgesi.

9.18 yaşından küçükse muvafakatname (dış temsilciliklerimizden vize alıp geldiyse, talep edilmeyecektir.),

10.T.C. uyruklu veya Mavi Kartlı öğrencilerden vukuatlı nüfus kayıt örneği,

11.Türkçe C1 sertifikası ya da Türkçe öğrenimi gördüğü kurumdan alacağı e-imzalı/imzalı ve kaşeli/mühürlü belge,

Kesin kayıttan itibaren 30 (otuz) gün içerisinde birimimize teslim edilmesi gereken ikamet tezkeresi işlemleri için gerekli belgeler:

  1. Ülkeye giriş tarihinden itibaren 10 (on) gün içinde www.goc.gov.tr adresindeki e-ikamet linki üzerinden ikamet izni başvuru formunu doldurarak 30 (otuz) gün içerisinde birimimize teslim etmeleri gerekmektedir. (Türkiye’ye giriş, Türkiye’de kalış ve Türkiye’den çıkış ile ilgili konularda ALO YİMER 157’yi arayarak ya da www.goc.gov.tr sayfasındaki videolu anlatımlardan bilgi sahibi olabilirsiniz.)
  2. Pasaport (ikamet izni isteğinden en az 60 gün uzun süreli olmalı ve vizesi geçmemiş olmalı),{pasaportta anne, baba, doğum bilgilerinin belirgin olmaması durumunda doğum belgesi istenecektir.}
  3. 4 adet fonu beyaz ve biyometrik fotoğraf,
  4. Geçerli sağlık sigortası (SGK),
  5. Öğrenci Belgesi ve YUBF,
  6. Adres gösterir belge (kira sözleşmesi, yurt belgesi vs.),
  7. İkamet izni kart bedelini ödediğine dair makbuz,
  8. Öğrencinin maddi imkanlarının Türkiye’de yükseköğretimlerini sürdürmeye imkan sağladığını gösteren maddi durum belgesi,
  9. 18 yaşından küçükse muvafakatname (dış temsilciliklerimizden vize alıp geldiyse, talep edilmeyecektir.),
  10. Türkçe C1 sertifikası ya da Türkçe öğrenimi gördüğü kurumdan alacağı e-imzalı/imzalı ve kaşeli/mühürlü belge. NOT: İkamet izni işlemlerinde uluslararası öğrencilerin kendileri ya da yasal temsilcileri dışında üçüncü kişilerin onların adına işlem yapmasına, belge teslim etmesine ve ikamet izni belgelerini teslim almasına izin verilmeyecektir. NOT: e-ikamet sisteminden yapılan ikamet izni başvurusu esnasında uluslararası öğrencilerin Ulusal Adres Veri Tabanına kayıtlı doğru bir adres beyan etmeleri gerekmektedir. Öğrenci İkamet izni başvurusu esnasında adres bilgilerinin, nüfus bilgilerinin ve okul bilgilerinin değişmesi halinde 20 gün içerisinde öğrencinin bildirimde bulunma yükümlülüğü bulunmaktadır.

İletişim: (0362) 312 19 19 / 5711-5726-7050