2020-2021 Mezuniyet Töreni

Yazar: termemyo | Tarih: 18 Eylül 2021

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Terme Meslek Yüksek Okulu'ndan, 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, okul bahçesinde düzenlenen törenle kep attı. Covid-19 pandemi tedbirlerine uygun olarak düzenlenen törene; Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Terme MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, açılış konuşmaları ile devam eden törende, mezun öğrenciler adına okul birincisi Bedirhan Taşkıran; mezun olmaktan duyduğu heyacanı dile getirerek önce öğretmenlerine sonra ailesine teşekkür etti. Okul birincisi Taşkıran'a, başarı belgesi ve hediyesini Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç verdi. Başkan Kılıç, yaptığı konuşmada; Bu güzel ilçede yaşayıp, bu güzel okulda okuyarak mezun olan tüm öğrencileri kutladığını, ihtiyaç duyulması durumunda belediyenin tüm imkanlarını okul için seferber edeceklerini söyledi.

Başkan Kılıç'ın ardından okul ikincisi Kerim Aydın ve üçüncüsü Abdullah Şamil Taşkın'ın başarı belgesi ve hediyelerini, Terme MYO Okul Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi takdim etti. Terzi, yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

Sevgili öğrenciler, kıymetli veliler, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Terme MYO’ muzun 2020-2021 eğitim öğretim yılı mezuniyet törenimize hoş geldiniz.

Bu güzel ve anlamlı günde; fındık ve pirincin merkezi, denizi ve turizm alanlarıyla meşhur, Samsun’un güzel ve şirin ilçesi, Terme’mizde okulumuz töreninde sizlerle bir arada olmanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Türkiye ve Karadeniz bölgesinin en önemli ve marka kurumlarının başında geliyor. OMÜ; 1975 yılında kurulmuş olup İl ve ilçelerle beraber geniş kampüs alanlarına sahip, 19 fakülte, 12 MYO, 55 bin öğrencisi, 6500 çalışanı ile Türkiye’mizin en önemli üniversitelerinden birisi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Terme MYO’ muz 1999 yılında kurulmuş ve 2001-2002 döneminde ilk öğrencilerini alarak eğitim-öğretime başlamıştır. Kuruluşundan beri desteklerini esirgemeyen; İş adamlarımıza, yerel kurumlara, Terme belediyemize, MYO çalışanlarımıza ve ihtiyaçlarımızın giderilmesi konusunda herzaman yanımızda OMÜ Rektörlüğümüze çok teşekkür ediyorum.

Terme MYO’ muz, Gıda Teknolojisi, Gıda Kalite Kontrol, Pazarlama, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Dış Ticaret ve Lojistik Programlarında 650 öğrenci ile eğitim-öğretime devam etmektedir. Bu öğrencilerimizden yaklaşık 130 tanesi şuanda mezuniyet aşamasına gelmiştir. Bütün dünyada ve ülkemizde Mart 2020 ayında başlayan Covid19 salgını nedeniye uzaktan eğitime geçilmiştir. Herşeyden önce sağlık, ama mesleki uygulamalarımız ve 3+1 işyeri eğitimlerimiz ve stajlarımızın eksikliğini hissettik. Eğitim ve öğrenim hayat boyu devam etmektedir. Kendinizi sürekli mesleki olarak geliştirmek ve günümüz teknolojisi ile de donatarak aranan eleman olabilirsiniz, sizlere güveniyoruz.

Okulumuzun ulaşım sorunu olmayan, geniş sosyal kullanım alanlarına sahip, sosyal ve sportif faaliyetlerimizle, Laboratuar ve bilgisayar sınıfları ile öğrencilerimizin mesleki olarak iyi yetişmesi için eğitim – öğretim kalitesini herzaman üst düzeyde tutmaktadır. Terme Meslek Yüksekokulu’muzda 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulamalı eğitime geçtik ve 4. Yarıyılda öğrencilerimizi Firmalarla buluşturduk. Bunun için bölüm müfredatlarımızı firma ve kurumların ihtiyaç duyduğu nitelikte düzenleyerek yeni 3+1 modeline geçtik. Böylece, Öğrencilerimiz 3 dönem okulda, 1 dönem de sigortalı olarak firma eğitimi alarak istihdamda daha tercih edilebilir ve avantajlı konuma gelmektedirler.

2021-2022 eğitim-öğretim yılı başında, bu dönem, 200 civarında öğrenci tercih etmiş ve programlarımız %100 e yakın dolmuştur.
Değerli gençler; Türkiye’ de MYO’lar, kurum ve kuruluşların, firmaların ihtiyacı olan nitelikli, uygulama becerisi yüksek eleman ihtiyacının karşılanması açısından çok önemli eğitim kurumlarıdır. Gençlerimiz; mesleki olarak donanımlı, farklı düşünebilen, girişimci ve özgüveni yüksek mezunlar olarak avantajlı durumda olacaklardır. MYO’lar; sanayi ve bölgenin ekonomik yapısına göre istihdama ve üretime yönelik programlar, staj ve uygulama becerileri yüksek gençler yetiştirilmeli.

Evet sevgili gençler hayat da devam ediyor, değişen şartlara ve hızla ilerleyen teknolojiye göre de sürekli kendimizi yenilemek zorundayız. Sevgili gençler, burada aldığınız eğitim ile yetinmeyip, sürekli kendinizi yenilemek ve geliştirmek durumundasınız. Ayrıca; DGS sınavı ile lisans tamamlama bölümlerine geçebilir ve mesleki olarak sürekli merakla en iyisini aramak ve yapmak zorundasınız. Emin olun başarılı olacaksınız, asla vazgeçmemelisiniz. Nobel ödüllü Türk bilim adamımız Prof.Dr. Aziz SANCAR hocamıza sormuşlar, “hocam başarının sırrı ne diye, O da cevap vermiş; çalışmak, çalışmak, çalışmak.” Sevgili gençler, bizler artık büyük OMÜ ailesinin birer üyesiyiz, burası sizin gurur duyacağınız Üniversiteniz. Mezuniyet sonrası bizlerle, okulunuzla irtibatı kesmeyin, herzaman burada sizleri ağırlayabiliriz. Sizin meslek hayatınızda karşılaşacağınız zorluklara rehberlik ve danışmanlık yapabiliriz. Hepiniz OMÜ Mezun sistemine üye olun ve oradan sizlerin kariyerini görelim ve OMÜ’ nün faaliyetlerini izleyin.

Bizler, hepimiz güzel ülkemizin farklı bölgelerinde, güzel bir coğrafyada, zengin bir kültüre sahip millet olarak, Türkiye’ de farklı kurumlarında görevler yapıyoruz. Hepimiz birlik ve beraberlik içerisinde ülkemiz çıkarlarını koruyarak vatan-millet sevgisiyle görevimizi en iyi yapmak zorundayız.

Bu duygu ve düşüncelerle sizlere, özellikle gençlerimizi yetiştiren ailelerimize, hocalarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.

Evet gençler, yolunuz bahtınız açık olsun. Bu bir son değil yeni bir başlangıç olsun. Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Güle güle sevgili gençler …15 Eylül 2021

Doç.Dr. Erol TERZİ Müdür