Toplumsal Cinsiyet Kadına Yönelik Şiddet ve Mobing Söyleşi

Yazar: | Tarih: 22 Mart 2018

Okulumuz konferans salonunda öğretim görevlisi Hakan Topaloğlu tarafından Toplumsal Cinsiyet Kadına Yönelik Şiddet ve Mobing sunumu yapıldı. Öğrencilere Toplumsal cinsiyet kavramı cinsiyet rolleri cinsiyet ayrımcılığı nedenleri ve toplum yaşamımıza etkileri ile ilgili güncel bilgiler paylaşıldı.
Kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığı toplumumuzda şiddetten korunmak ve şiddetin ortadan kaldırılmasına yönelik alınabilecek tedbirlere vurgu yapılan sunumda kadına yönelik şiddetin sadece fiziksel değil aynı zamanda cinsel psikolojik ve ekonomik boyutları olduğu ve şiddete uğrayanların sesiz kalmamaları gerektiği vurgulandı.
Sunumda üçüncü konu başlığı olarak Mobing ele alındı. Mobing’in işyerlerinde çalışanlara amirleri ve arkadaşları tarafından sistematiik olarak yapılan kötü muamele şiddet ve aşağılayıcı davranışları kapsadığı vurgulandı. Mobing’in depresyon kalp rahatsızlıkları tükenmişlik duygusu ve performans düşüklüğü gibi etkilerinin olduğu aynı zamanda çalışanların özgüvenini ortadan kaldırmaya yönelik olduğu ifade edildi. Çalışanların çoğunun Mobing kavramını bilmedikleri için onlara mobing eğitimleri verilmesi gerektiği ve mobingle karşılaştıklarında nasıl başa çıkılacağının anlatılması gerektiği vurgulandı.