Okulumuzda Organ Bağışı Kampanyası

Author: termemyo | Date: November 7, 2018

Okulumuzda organ ve doku bağış kampanyası düzenlendi. Personel ve öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği bağış kampanyasında, İlçe Sağlık Müdürü ve doktorlarının vermiş olduğu eğitim sonunda gönüllü olarak birçok öğrenci bağışçı oldu.

“Türkiye'de yaklaşık 30 bin hasta organ bağışı bekliyor”

Terme MYO Müdürü Doç. Dr. Erol TERZİ, konunun önemine vurgu yaparak "Bu tür eğitimlerin yaygınlaştırılması ve toplumsal duyarlılığın arttırılması gerekir. Üniversitelerin bu konudaki potansiyeli oldukça yüksek. Eğitim-öğretim, yetişmiş insan gücü, ülkemizin gelişimi için teknoloji ve sanayi ile ilgili çalışmaların yanı sıra organ bağışı gibi hayati öneme sahip konuda da üzerimize düşeni yapmalıyız. Birilerine umut olmalıyız. Bir bağış bir hayat demektir. Türkiye'de yaklaşık 30 bin hasta organ bağışı bekliyor. İnsan ancak kendi yakını böyle bir durumda olursa organ bağışının ne kadar önemli olduğunu anlıyor." şeklinde konuştu.

“18 yaşını aşmış herkes organ bağışında bulunabilir”

Terme İlçe Sağlık Müdürü Dr. Murat BAŞESKİOĞLU da "Organ bağışı, kişinin hayatta iken kendi özgür iradesiyle organlarının bir kısmını veya tamamını ölümünden sonra başka hastaların tedavisinde kullanılmak üzere vasiyet etmesidir. Akli dengesi yerinde olan 18 yaşını aşmış herkes organ bağışında bulunabilir. Eğitim sonunda birçok öğrenci kayıt formlarını doldurarak bağış kampanyasına destek oldular. Okul yönetimine ve sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

Bağış kampanyası sonrası MYO Müdürü Doç. Dr. Erol TERZİ bu tür faaliyetleri her zaman desteklediklerini söyleyerek katılımlarından dolayı doktorlara ve öğrencilere teşekkür etti.